Δευ - Παρ 08:30 - 20:30

Σάβ 09:00 - 13:00

2310 400 226 & 2310 400 000
Ασκληπιού 10

Πυλαία, Θεσσαλονίκη

Follow Us
  • English
  • Русский

 

«Ιδιοπαθής» – ανεξήγητη υπογονιμότητα

IVF Center Thessaloniki  >  «Ιδιοπαθής» – ανεξήγητη υπογονιμότητα

Ο όρος ιδιοπαθής - ανεξήγητη υπογονιμότητα συνηθίζεται να αποδίδεται συνήθως σε ζευγάρια που, για ``ανεξήγητο`` λόγο, δεν πέτυχαν εγκυμοσύνη μετά από διετή προσπάθεια και στα οποία δεν έχει διαπιστωθεί διαταραχή ή ανωμαλία στο αναπαραγωγικό τους σύστημα. Μέχρι και το 25% των ασθενών με ιστορικό υπογονιμότητας μπορεί να ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Μέχρι και το 25% των ασθενών με ιστορικό υπογονιμότητας μπορεί να ανήκει στην κατηγορία αυτή βάσει των ευρημάτων της λαπαροσκόπησης, του ελέγχου της ωοθυλακιορρηξίας και του σπερμοδιαγράμματος.

Αν και μερικοί υποστηρίζουν ότι ύστερα από επαρκή διερεύνηση ζευγαριών δε θα έπρεπε να υπάρχει κατηγορία ανεξήγητης υπογονιμότητας, στην πραγματικότητα διαπιστώνεται ότι υπάρχουν παθολογικές καταστάσεις που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να εντοπισθούν. Τέτοιες είναι ανεπαίσθητες διαταραχές της ωοθυλακιορρηξίας, δυσχέρεια παραλαβής των ωαρίων και προβλήματα μεταφοράς των γαμετών, όπως επίσης σαλπιγγικές παθολογικές καταστάσεις που άρχισαν τα τελευταία χρόνια να εντοπίζονται με την εξέλιξη της ενδοσαλπιγγοσκόπησης και την υστεροσκόπηση.

Ποιότητα

Πρότυπο κέντρο σε επίπεδο εγκαταστάσεων, δομών, τεχνολογίας αλλά και ανθρώπινο δυναμικό

Δείτε περισσότερα
Η ομάδα μας

Γνωρίστε την ομάδα των ιατρών γυναικολόγων - μαιευτήρων και εμβρυολόγων του κέντρου

Διαβάστε περισσότερα
Πού θα μας βρείτε

Δείτε τα στοιχεία επικοινωνίας και κλείστε τώρα ένα ραντεβού με την ομάδα ιατρών του κέντρου

Δείτε περισσότερα
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.