Δευ - Παρ 08:30 - 20:30

Σάβ 09:00 - 13:00

2310 400 226 & 2310 400 000
Ασκληπιού 10

Πυλαία, Θεσσαλονίκη

Follow Us
  • English
  • Русский

 

Δωρεά Γενετικού Υλικού

IVF Center Thessaloniki  >  Δωρεά Γενετικού Υλικού
Δωρεά Ωαρίων

Η δωρεά ωαρίων προσφέρεται ως εναλλακτική λύση σε γυναίκες που αδυνατούν να παράγουν δικά τους ωάρια, όπως σε περιπτώσεις πρόωρης εμμηνόπαυσης, προχωρημένης ηλικίας, χημειοθεραπείας και εγχειρήσεων. Επίσης  μια γυναίκα μπορεί να αποφασίσει να προβεί σε δωρεά ωαρίων αν είναι φορέας συγκεκριμένης γενετικής (κληρονομικής) ασθένειας, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος γέννησης παιδιού με  την ασθένεια αυτή.

Τα ωάρια αυτά γονιμοποιούνται με το σπέρμα του συντρόφου. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία η δότρια είναι ανώνυμη και κατά συνέπεια το ζευγάρι δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία της και αντίστροφα.

Η δωρεά ωαρίων είναι μια εθελοντική και αλτρουιστική πράξη. Όλες οι δότριες έχουν ελεγχθεί για ασθένειες όπως HIV, ηπατίτιδες, σύφιλη, χλαμύδια, γονόρροια, μεσογειακή αναιμία, ιστορικό γενετικών ασθενειών στην οικογένεια.  Η ζήτηση για δωρεά ωαρίων είναι μεγάλη, γι’ αυτό και υπάρχει λίστα αναμονής.

Δωρεά Σπέρματος

την  περίπτωση που δεν ανεβρεθούν σπερματοζωάρια, είτε στην εκσπερμάτιση είτε μετά από τη βιοψία όρχεως, το ζευγάρι μπορεί να χρησιμοποιήσει σπερματοζωάρια από τράπεζα σπέρματος. Το σπέρμα προέρχεται από ειδικά οργανωμένες τράπεζες κρυοσυντήρησης. Επιτρέπεται μόνο η χρήση κατεψυγμένου σπέρματος και ο έλεγχος του δότη είναι σχολαστικός, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.

Όλοι οι δότες υποβάλλονται σε  εκτεταμένους ιατρικούς ελέγχους αλλά και συνεντεύξεις για να καθοριστεί η σωματική και ψυχική τους υγεία, όπως προαναφέρθηκε για τις δότριες ωαρίων.

Η επιλογή του δότη γίνεται, μετά από συζήτηση με τους εμβρυολόγους του κέντρου, με βάση τα χαρακτηριστικά και την ομάδα αίματος του άνδρα.  Το ίδιο ισχύει και για τις δότριες ωαρίων. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία ο δότης είναι ανώνυμος, άρα το ζευγάρι δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία του και αντίστροφα.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.